Het project van 2022 voor de Veertigdagentijd en Pasen volgt de lezingen uit het evangelie van Johannes die worden aangereikt door het Oecumenisch Leesrooster.
Ben je klaar voor het feest? Die vraag laat zien dat er, voordat het feest kan beginnen, voordat je naar een feest toe kunt gaan nog wel het een en ander moet gebeuren. Wat?

Dat geldt ook voor het feest waar we met dit project naar onderweg zijn, het feest van Pasen. Ook voordat dit feest gevierd kan worden moet er nog wel het een ander gebeuren. Wat? De weekthema’s laten daar al vast iets van zien:

 1. Op(-)Stap (Mt. 6,16-18)
 2. Kriebels: het maakt iets los (Joh. 11,55-12,11)
 3. Op de groei: vrucht dragen door te sterven (Joh. 12,20-36)
 4. Geloof: wat doe je met de uitnodiging? (Joh. 12,37-50)
 5. Houd me vast! (Joh. 15,1-8)
 6. Wat is wijs? (Joh. 15,18-27)
 7. Koning of slaaf? (Joh. 12,12-19)
 8. Feest! (Joh.20,1-18)

Voorbeelden

Om je een indruk te geven van de inhoud van het kerkenpakket, kun je een aantal voorbeelden downloaden.

Download bijelleesrooster Download vespers

Inhoud

Het project zal bestaan uit:

 • Bijbelleesrooster: een Bijbelleesrooster voor alledag. Illustraties, kaderteksten e.a. bieden allerlei extra’s voor verdieping
 • Inspiratie- en ideeënboekje: gericht op vieren thuis en in kleine kring, met alle leeftijden en op allerlei manieren
 • Vespers voor de Stille Week. Deze vespers werken het hoofdthema Ben je klaar voor het feest uit aan de hand Jezus’ woorden ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven’. Ze zijn in samenhang met het hele project te gebruiken, maar ook zelfstandig.
 • Handreiking voor voorgangers, predikers en liturgiecommissies
 • Podcast Veertig dagen Hier en Nu. (In dit project van 2022 zijn Veertig dagen Hier en Nu en de verschillende onderdelen van het het project van het Steunpunt Liturgie op elkaar afgestemd.)

Stille Week: Vespers

In het project rond de Veertigdagentijd en Pasen van het lopende jaar zijn steeds vespers voor de Stille Week opgenomen. Het gaat om uitgewerkte vespers. Ze kunnen in die vorm worden gebruikt, maar ook kunnen ze als uitgangspunt worden gebruikt waarbij vervolgens eigen accenten worden gelegd.

Voor kinderen sluit het project aan bij het materiaal voor de Veertigdagen van 2022 van Kind op Zondag.

Bestellen

Materialen worden na bestelling digitaal toegestuurd. Het kerkenpakket kost €75,-. De losse vespers kosten €17,50. Bestellen kan via onderstaande buttons.

40 dagen podcast

Op woensdag 2 maart start de veertigdagentijd en daarmee ook een nieuwe 40 dagen hier & nu podcast! Ook dit jaar kun je de podcast gratis en eenvoudig volgen via onze gloednieuwe app. Je kunt de app installeren via onderstaande button.

Installeer de app