De Stichting Jeugdleidersconferentie (JLC) en Kerkpunt organiseren gezamenlijk een nieuwe conferentie voor jeugdleiders. Deze conferentie vindt plaats op 10 en 11 februari 2023 met als thema ‘Be Real’. De bedoeling is dat Kerkpunt de taken van Stichting JLC gaat overnemen. 

De jeugdleidersconferenties trokken jaarlijks zo’n 300 tot 400 mensen, met name jeugdleiders, jeugdouderlingen en predikanten uit de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken. De laatste twee jaren waren het vanwege corona onlinemeetings. Voor de komende editie is plek voor maximaal 200 deelnemers.  

Voorzitter Gerrit Wim van Veelen is blij met deze stap van zijn stichting. “Er is behoefte van jeugdleiders voor toerusting en inspiratie. Door in zee te gaan met Kerkpunt is de toekomst voor de Jeugdleidersconferentie gewaarborgd en kan voor meer follow up worden gezorgd.” 

Ook Cors Visser, directeur van Kerkpunt, is enthousiast. De missie en de doelgroep van de stichting JLC en ons jeugdwerk is hetzelfde. Door samen te gaan, kunnen we meer bereiken. Als Kerkpunt is zo’n conferentie ook een hele mooie manier om met veel jeugdleiders in contact te komen. 

Er is behoefte van jeugdleiders voor toerusting en inspiratie. Door in zee te gaan met Kerkpunt is de toekomst voor de Jeugdleidersconferentie gewaarborgd en kan voor meer follow up worden gezorgd. Gerrit Wim van Veelen (voorzitter JLC)

Jeugdleidersconferentie 2023

Het thema van de conferentie is ‘Be Real’. Dit niet alleen naar aanleiding van de onder jongeren populaire app BeReal. Het gaat over ‘echt-zijn’ in een tijd waarin geluk, presentatie en prestatie de norm lijken. Juist in zo’n tijd kan ‘zonde’ een bevrijdende boodschap zijn: falen, maar dan een laagje dieper. Dat geeft ruimte voor hoop en perspectief. Tijdens de conferentie zijn er workshops en lezingen en is er tijd voor gebed, zingen en uitwisselen van ervaringen. 

Zodra er meer informatie over de conferentie bekend is, zullen we dat delen via deze site.

  • Jeugdleidersconferentie 2023 -Be Real

    Het thema van de conferentie is ‘Be Real’. Het gaat over ‘echt-zijn’ in een tijd waarin geluk, presentatie en prestatie de norm lijken.

    Lees meer