In het programma Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Via de ouders en grootouders steeds verder terug in de tijd. Verrassend, onthullend, ontroerend, schokkend – het kan allemaal. Met het Advents- en Kerstproject van dit jaar doen we iets soortgelijks: we gaan op zoek naar de familiegeschiedenis van Jezus. Stapsgewijs gaan we terug in de tijd, en daarbij komen we enkele markante voorouders tegen, vier vrouwen. Denken we dat we wel weten wie ze zijn? Of is er veel meer te ontdekken?

Thema: Levenslicht

Het thema van het Advents- en Kerstproject van dit jaar is ‘Levenslicht’. ‘Hij/zij zag het levenslicht’ kan er worden gezegd bij een geboorte. ‘Iets komt aan het licht’, zeggen we als er iets wordt onthuld dat eerst verborgen werd gehouden. ‘In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen’ schrijft de evangelist Johannes in zijn weergave van het kerstevangelie. Het speelt allemaal mee bij deze ontdekkingstocht.

In het project werken we niet chronologisch, maar gaan we juist steeds verder terug in de tijd. Samen gaan we op zoek naar het verborgen verleden van Jezus.

Het project bestaat uit de volgende weekthema’s:

  1. Kom erbij (Batseba)
  2. Waar kom je vandaan? (Ruth)
  3. Deze kant op! (Rachab)
  4. Wie ben jij? (Tamar)
  5. Daar ben je dan! (Maria en Jezus)

Inhoud

Het project bestaat uit een Bijbelleesrooster voor alledag, een handreiking voor liturgiecommissies, voorgangers en predikers, vespers voor Advent en een Inspiratie- en ideeënboekje.

Aanvragen

Wil je dit jaar aan de slag in jouw kerk met dit Advents- en Kerstproject? Het hele project kost €65,- en kun je bestellen in onze webshop. Je kunt ook losse onderdelen van het project bestellen.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Anje de Heer

anje.deheer@kerkpunt.nl 0615176623