Dankdag is traditioneel een moment om bewust en dankbaar stil te staan bij wat God ons geeft. Van wat wij hebben ontvangen, mogen we weer delen. Hieronder vind je enkele suggesties voor de dankdagcollecte van 1 november 2023: Zonnepanelen voor Zuid Afrika, projecten in India, timeout voorziening voor dak- en thuislozen en noodhulp voor Libië en Marokko.

‘Zonnepanelen voor Zuid-Afrika’

Verre Naasten

In Zuid-Afrika wordt de stroom een paar keer per week urenlang afgesloten, omdat er niet genoeg capaciteit is op het stroomnet. Partners van Verre Naasten, zoals het Nakekela Christian Community Centre hebben flink last van deze load shedding. Deze kleine kliniek levert zorg aan mensen met hiv/aids of tuberculose. Door stroomuitval is het lastig om goede zorg te bieden. Dieselgeneratoren kosten veel geld en zijn niet milieuvriendelijk. De aanschaf van zonnepanelen en accu’s is een duurzame oplossing. Daarvoor is geld nodig, help je mee?

Nood in India

Stichting Oasis

De nood in India is groot. De kloof tussen arm en rijk is gigantisch en veel kinderen kunnen niet de mogelijkheid naar school. Zo blijven zij gevangen in de spiraal van armoede. Stichting Oasis wil dit doorbreken door het aanbieden van medische hulp, dagopvang met onderwijs voor kinderen en het aanbieden van een maaltijd. Oasis wil hoop brengen in India. Door het Woord geïnspireerde lokale professionals in India helpen hen die dat het meeste nodig hebben. Oasis werkt met lokale mensen. We kennen hen persoonlijk en proeven hun liefde en passie voor de mensen die hulp nodig hebben.

Timeout voorziening voor dak en thuislozen

Het Passion

In de Achterhoek, tussen Doetinchem en Zutphen, ligt Het Passion. In onze boerderij bieden wij een tijdelijke plek aan dak- en thuisloze en verslaafde medemensen. Gestrest van het straatleven, stukgelopen relaties en verslaving komen onze gasten bij Het Passion op adem. Onze begeleiders en vrijwilligers brengen structuur aan in de dag en helpen hen de draad van het leven weer op te pakken. Gastvrij, betrokken, ontspannen en gericht op de toekomst. Richting een plek om te wonen. Omdat wij geloven dat iedereen meetelt. Altijd.

  • Noodhulp Libië en Marokko

    Bid je mee voor de slachtoffers, de rouwenden, de hulpverleners en de overheid in Marokko en Libië? En geef, zodat er noodhulp geboden kan worden aan de slachtoffers.

    Lees meer

Doorgeven

Dankdag vindt jaarlijks plaats na de oogsttijd. Er wordt naast een goede oogst, ook gedankt voor allerlei zaken op het terrein van kerk, overheid, samenleving en de wereld. Dankdag is een bewust moment om dankbaar stil te staan bij Gods zegen in ons leven. En bij de vraag: hoe gaan wij om met Gods overvloedige zegen? Hoe kunnen wij daarmee anderen weer tot zegen zijn? Eén manier is via de dankdag collecte. Daarom doen we jaarlijks een aantal concrete voorstellen voor de dankdag collecte.