Gemeentetraject: Jezus’ liefde ontvangen en doorgeven

Langzaam aan lijken we als samenleving en daarmee ook als kerken de beperkingen rond corona achter ons te laten. Maar waar staan we dan als kerk? Wat heeft de afgelopen periode ons geleerd? Wie zijn we straks misschien wel kwijt geraakt? Kunnen we weer terug naar het oude normaal? Willen we dat eigenlijk wel? Hoe kunnen we als gemeente samen verder en wat is daarbij ons fundament?

Gemeentetraject

In het gemeentetraject ‘Jezus’ liefde ontvangen en doorgeven’ vind je samen inspiratie om verder te gaan. We bieden bouwstenen om als gemeente met elkaar in gesprek te zijn over wat je drijft en waar je naar verlangt. Met een quickscan doe je een kort onderzoek onder gemeenteleden over de richting van de kerk na corona.

Je trekt samen op met de Efezebrief als gids. Onderweg ervaar je dat de kerk een gemeenschap is, geroepen om Gods liefde te ontvangen en door te geven. In de gemeente kunnen verwachtingen en verlangens soms zo verschillend zijn. Juist door die verschillen kunnen we de hoogte, de breedte en de diepte van de liefde van Jezus ontdekken. In het traject is er daarom naast persoonlijke bezinning ook volop ruimte voor ontmoeting. Vanuit de ontmoeting en bezinning zullen er waarden bovenkomen die richting geven aan het kerk zijn. Om die reden is er een parallel programma voor kerkenraad en diaconie.

Wil je meer informatie over het traject? Download dan hieronder het informatiepakket.

Wil je je aanmelden? Dat kan via onderstaande aanmeldknop.

Neem bij vragen gerust contact met ons op.

De trektocht kun je ook doorlopen als er nog steeds beperkende maatregelen zijn vanwege corona. In de materialen geven we adviezen voor die situatie.