Binnen onze kerken zijn ontzetten veel mensen actief, zowel vrijwillig (ouderlingen, diakenen, commissieleden) als betaald (predikanten, kerkelijk werkers). Dat werk vindt plaats op veel terreinen, van pastoraat tot missionaire presentie en van diaconaat tot jeugdwerk, van bestuur tot liturgie. Vanuit Kerkpunt willen we jou als vrijwilliger en professional ondersteunen in je werk en je helpen groeien in je taak.

Hieronder vind je een overzicht van al onze trainingen en cursussen.

Diaconale trainingen

Bloeiend diaconaat

De cursus Bloeiend diaconaat is voor elke diaconie die wil werken aan meer diaconale uitstraling van de gemeente.

In deze videocursus ga je in drie avonden als diaconie aan de slag met behulp van een praktisch werkboek met achtergrondinformatie en diverse uitdagende verwerkingsopdrachten. Verder word je op weg geholpen met een aantal korte video’s. Samen zet je als diaconie concrete stappen in de ontwikkeling van jullie eigen diaconale praktijk. En kom je er niet uit, dan helpen we je natuurlijk graag op weg.

Bloeiend diaconaat – Kerkpunt

Yes! Ik ben diaken

Gefeliciteerd, je hebt als diaken een mooie taak! Je mag meewerken aan een essentieel onderdeel van kerk-zijn: je gemeente helpen om handen en voeten geven aan het Evangelie.

De e-learning ‘Yes! Ik ben diaken’ geeft je praktische handvatten om op jouw plek mee aan de slag te gaan. Deze e-learning cursus geeft je een goed beeld van een aantal diaconale basisprincipes en staat daarnaast stil bij de kern van je diaconale taak: je gemeente opbouwen in dienen, delen en doen.

De e-learning is te bestellen via onze webshop.