De corona periode ligt lijkt al weer even achter ons te liggen. Dat geeft weer ruimte om vooruit te kijken, maar het roept misschien ook vragen op. Waar staan we nu als kerk? Wat heeft deze periode ons geleerd? Wie zijn we misschien kwijt geraakt? Kunnen we weer terug naar het oude normaal en willen we dat eigenlijk wel? Hoe kunnen we als gemeente samen verder en wat is daarbij ons fundament?

Samen op trektocht

Wij geloven dat het antwoord op deze en andere grote vragen het beste gevonden worden door samen tijd te nemen voor ontmoeting, gesprek en oefening. In het gemeentetraject ‘Jezus’ liefde ontvangen en doorgeven’ vind je samen inspiratie om verder te gaan. We bieden bouwstenen om als gemeente met elkaar in gesprek te zijn over wat je drijft en waar je naar verlangt én hoe je dit concreet maakt. Uitgangspunt is dat iedereen – van jong tot oud – kan meedoen en dat je aan het eind van de trektocht wegen hebt gevonden om samen verder te gaan.

De Efezebrief als gids

Met de brief aan de Efeziërs als gids ga je samen op reis. De trektocht leidt je langs een negen vergezichten zoals vrede, eenheid, en liefde. Deze vergezichten helpen je ontdekken hoe je als volgeling van Jezus en als gemeente in het leven en in de wereld mag staan. Samen sta je stil bij wat je in Christus hebt ontvangen en hoe je dat kunt doorgeven.

In de gemeente kunnen verwachtingen en verlangens soms zo verschillend zijn. Juist door die verschillen kunnen we de hoogte, de breedte en de diepte van de liefde van Jezus ontdekken! In het traject is er daarom naast persoonlijke bezinning ook volop ruimte voor ontmoeting. Vanuit de ontmoeting en bezinning zullen er waarden bovenkomen die richting geven aan het kerk zijn.

Na de trektocht:

  • Zijn jullie gegroeid in verbinding. Als gemeente hebben jullie elkaar ontmoet, en in het hart gekeken, daardoor zijn relaties opgebloeid.
  • Vanuit de ontmoeting en het geloofsgesprek hebben jullie meer zicht gekregen op de roeping van de gemeente en hebben jullie ideeën hoe je daar concreet handen en voeten aan kunt geven in de jaren die volgen.
De Trektocht aan de hand van de brief van Efeze is fantastisch!! We zijn er echt heel blij mee. Veel kerken zouden er ontzettend veel aan kunnen hebben. GKV Zaamslag

Maak kennis met het traject

Ben je benieuwd naar de materialen en wil je ontdekken of het traject iets voor jullie kerk is? De materialen van de eerste maand (Thema 1 – Ontvangen) kun je nu gratis uitproberen.

Bij Thema 1 – Ontvangen horen zeven verschillende producten. In de routekaart vind je een overzicht van de producten, zie je voor wie wat is bedoeld en hoe je de materialen gebruikt. Via onderstaande knoppen download je de verschillende producten die horen bij dit thema.

Routekaart Themadienst Kringen Kerkenraad en diaconie Jeugdwerk Kinderwerk Bijbelleesrooster Gemeentemoment

Mogelijkheden

Spreken de materialen van Thema 1 je aan en wil je daarna verder? Of besluit je gelijk het traject te willen volgen? Dan zijn er de volgende drie pakketten mogelijk:

Aanmelding

Wil je je aanmelden? Dat kan via onderstaande aanmeldknop. Neem bij vragen gerust contact met ons op.