Hieronder vind je antwoorden op vragen die we vaker krijgen. Hebben jullie nog andere vragen of meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Hoe schat ik het aantal mensen in dat de vragenlijst gaat invullen?

Onze ervaring is dat tussen de 60 – 80% van de betrokken mensen van een gemeente een vragenlijst invullen.

Rekenvoorbeeld: stel dat er 300 mensen meedoen aan de kerkdiensten, kringen en andere activiteiten van uw gemeente. Dan zullen zo’n 180 tot 240 mensen de vragenlijst invullen.

Hoe bereiken wij de mensen die niet meer zo betrokken zijn?

Je kunt de online link zo breed verspreiden als jezelf wilt. Ook niet zo betrokken mensen kunnen dan de vragenlijst invullen.

Mensen die nooit betrokken zijn bij het leven van uw gemeente zullen echter niet zo snel een vragenlijst invullen. Dat is niet per se erg. Nieuw Kerkelijk Peil is vooral bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij de gemeente. Zij zijn ook de mensen waar je na de enquêteperiode mee aan de slag gaat.

Hoeveel papieren vragenlijsten moet ik bestellen?

De papieren formulieren zijn bedoeld voor mensen die de online vragenlijst niet gemakkelijk in kunnen vullen. Overleg met elkaar en maak samen een inschatting om hoeveel mensen het gaat. Eventueel kun je van te voren vragen hoeveel mensen een papieren versie zouden willen invullen.

Kan ik zien welke vragen er in de vragenlijst staan?

Kan ik zelf vragen toevoegen aan de lijst?

Helaas kunnen er geen vragen worden toegevoegd aan de vragenlijst. We hebben een standaard werkwijze om zoveel mogelijk gemeentes zo goed mogelijk te helpen voor een lage prijs