‘Ik hou toch ook van Jezus, waarom mag ik dan geen avondmaal vieren?’ Heel wat ouders worstelen met dit soort vragen van hun kind. Ze gaan ermee naar de voorganger of ouderling: waarom mag het eigenlijk niet, kunnen we het onze kinderen uitleggen? Als leidinggevende in de kerk heb je zelf misschien net zoveel vragen.

In de nieuwe kerkorde is er ruimte voor kerken om zelf te beslissen of ze kinderen en jongeren het avondmaal mee laten vieren. Maar waar baseer je zo’n besluit op? Hoe ga je een bezinningsproces in?

Brochure Samen aan tafel

Om kerken te helpen in hun bezinning bieden wij de brochure Samen aan tafel? – Kind, jongere en avondmaal aan. Een brochure vol artikelen, tips, gespreksvragen, interviews en ervaringsverhalen om te gebruiken als gemeente, kring, kerkenraad of gewoon voor jezelf.

Je kunt deze 44 pagina’s tellende brochure gratis downloaden of voor 7,50 euro in gedrukte vorm bestellen via onze webshop.

Gesprek met ruimte voor diversiteit

De kans is groot dat in je gemeente niet iedereen hetzelfde denkt over de plek van kinderen en jongeren aan het avondmaal. Welk besluit je kerk hier ook over neemt, er zullen altijd mensen zijn die het er niet mee eens zijn. Hoe ga je om met die diversiteit? Achter elke overtuiging zit een verlangen. Wanneer je de mening van die ander niet begrijpt of deelt, probeer elkaar dan te vinden op hartsniveau! Onze gesprekskaartjes kunnen daarbij helpen.

Kerkenpakket

Als je intensiever werk wilt maken van dit thema in jouw gemeente, dan bieden wij een uitgebreid pakket met materialen aan:

  • Programma’s voor kringen, wijken of bijbelstudiegroepen
  • Programma’s voor kinderwerk
  • Programma’s voor jongerenwerk
  • Handreikingen voor gezinnen
  • Programma voor een gemeente-brede bijeenkomst

De kosten van dit pakket zijn 150 euro.

Wil jouw kerk zich bezinnen op dit thema? Neem dan contact op met Ingrid Plantinga, nodig haar uit als spreker of vraag naar de materialen voor een gemeente-brede bezinning.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Ingrid Plantinga

ingrid.plantinga@kerkpunt.nl +31 6 52851538