Dankdag is traditioneel een moment om bewust en dankbaar stil te staan bij wat God ons geeft. Wij mogen delen van wat wij hebben ontvangen. Hieronder vind je enkele suggesties voor de dankdagcollecte van 1 november 2023: Zonnepanelen voor Zuid Afrika, Nood in India, Timeout voorziening voor dak- en thuislozen en noodhulp voor Libië en Marokko.

Verre Naasten

In Zuid-Afrika wordt de stroom een paar keer per week urenlang afgesloten, omdat er niet genoeg capaciteit is op het stroomnet. Partners van Verre Naasten, zoals het Nakekela Christian Community Centre hebben flink last van deze load shedding. Deze kleine kliniek levert zorg aan mensen met hiv/aids of tuberculose. Door stroomuitval is het lastig om goede zorg te bieden. Dieselgeneratoren kosten veel geld en zijn niet milieuvriendelijk. De aanschaf van zonnepanelen en accu’s is een duurzame oplossing. Daarvoor is geld nodig, help je mee?

Stichting Oasis

De nood in India is groot. De kloof tussen arm en rijk is gigantisch en veel kinderen kunnen niet de mogelijkheid naar school. Zo blijven zij gevangen in de spiraal van armoede. Stichting Oasis wil dit doorbreken door het aanbieden van medische hulp, dagopvang met onderwijs voor kinderen en het aanbieden van een maaltijd. Oasis wil hoop brengen in India. Door het Woord geïnspireerde lokale professionals in India helpen hen die dat het meeste nodig hebben. Oasis werkt met lokale mensen. We kennen hen persoonlijk en proeven hun liefde en passie voor de mensen die hulp nodig hebben.

Het Passion

In de Achterhoek, tussen Doetinchem en Zutphen, ligt Het Passion. In onze boerderij bieden wij een tijdelijke plek aan dak- en thuisloze en verslaafde medemensen. Gestrest van het straatleven, stukgelopen relaties en verslaving komen onze gasten bij Het Passion op adem. Onze begeleiders en vrijwilligers brengen structuur aan in de dag en helpen hen de draad van het leven weer op te pakken. Gastvrij, betrokken, ontspannen en gericht op de toekomst. Richting een plek om te wonen. Omdat wij geloven dat iedereen meetelt. Altijd.

  • Dankdag 2023 collectedoelen

    Hier vind je meer informatie over de dankdagcollecte van 1 november 2023: Zonnepanelen voor Zuid Afrika, projecten in India, Timeout voorziening voor dak- en thuislozen en noodhulp voor Libië en Marokko.

    Lees meer