Als kerk aanwezig zijn in de wijk. Met een vriendelijk goedemorgen, een glimlach en een luisterend oor. Met leuke activiteiten, ontspannen gesprekken en een fijne sfeer voor jong en oud. Je uitstrekken naar de ander vanuit de boodschap van Gods liefde. Dát is E&R in de wijk. En dat kan ook in jouw wijk!

Afgelopen zomer

Afgelopen zomer waren er diverse mooie E&R-initiatieven. Gods liefde werd gedeeld door bestaande èn nieuwe projecten. We delen graag een paar mooie momenten.

In Emmeloord kwamen dagelijks zo’n 40-50 kinderen voor het sportprogramma, waar ze naast sporten ook over God leerden, zoals dat Hij er altijd is en ons helpt. Ook kwamen er meer tieners op het avondprogramma af dan eerdere jaren. In Wezep was er dit jaar voor het eerst een sportweek en er kwamen zelfs meer dan 70 kinderen. In Heerde was er elke woensdag een theetuin met spelletjes, gesprekken en een warme maaltijd. Mensen waren verrast en vonden het fijn dat er een luisterend oor was. Ook voor de kerk was het mooi dat ze op deze manier zichtbaar konden zijn in het dorp terwijl de hoeveelheid voorbereiding best meeviel. In Dordrecht was er een tienerclub en waren jongeren nieuwsgierig naar de inhoud van de Bijbel. Met hen wordt een tienerclub gestart. Ook in Scheveningen kon het E&R-team het evangelie delen op de boulevard met veel (buitenlandse) toeristen. Het was bijzonder hoeveel mensen open stonden voor een gesprek en sommigen zelfs voor gebed. En in Beerze is de behoefte aan geloofsverdieping zo groot dat men door het jaar heen een aantal terugkom-weekenden heeft gepland.

Ook in jouw wijk?

Ben je geïnspireerd en wil je zelf meedoen met jouw kerk? E&R in de wijk biedt (team)begeleiding, materiaal en een draaiboek waar nodig. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is E&R in de wijk

E&R in de wijk zijn luchtige zomerweken waarin lokale kerken optrekken met mensen uit hun eigen wijk. In een programma van één of twee weken staan teamleden vanuit de kerk elke dag klaar met een kop koffie, limonade, spel, creativiteit of gewoon een leuk gesprek. Misschien zijn zij wel de eersten die iemand groeten die dag. Misschien onderbreekt dat voetbaltoernooi de verveling voor een tiener die alleen thuis zit. Of is dat potje dammen wel waar een oudere naar uitkijkt die niet op vakantie kan. Als E&R team straal je echt iets uit en mag je een spiegel zijn van Gods liefde voor deze mensen. Zo bouw je aan relaties tussen je kerk en de mensen in je wijk.

Meer over E&R in de wijk