Als kerk aanwezig zijn in de wijk. Met een vriendelijk goedemorgen, een glimlach en een luisterend oor. Met leuke activiteiten, ontspannen gesprekken en een fijne sfeer voor jong en oud. Je uitstrekken naar de ander vanuit de boodschap van Gods liefde. Dát is E&R in de wijk. Kerkpunt wil samen met Verre Naasten het missionaire werk van E&R een boost geven!

Wat is E&R in de wijk

E&R in de wijk zijn luchtige zomerweken waarin lokale kerken optrekken met mensen uit hun eigen wijk. In een programma van één of twee weken staan teamleden vanuit de kerk elke dag klaar met een kop koffie, limonade, spel, creativiteit of gewoon een leuk gesprek. Misschien zijn zij wel de eersten die iemand groeten die dag. Misschien onderbreekt dat voetbaltoernooi de verveling voor een tiener die alleen thuis zit. Of is dat potje dammen wel waar een oudere naar uitkijkt die niet op vakantie kan.

Vooral in grote steden zijn er buurten waarin mensen helemaal niet op vakantie gaan. Dan is het extra mooi een weekje vrij te maken om iets te doen in en met de wijk. Als E&R team straal je echt iets uit en mag je een spiegel zijn van Gods liefde voor deze mensen. Zo bouw je aan relaties tussen je kerk en de mensen in je wijk.

Wat je nodig hebt als kerk is een groepje enthousiaste mensen, een wijk waarin je van betekenis wilt zijn en minimaal een week waarin je een gebouw beschikbaar hebt van waaruit je de activiteiten kunt organiseren.

Meer informatie

Nieuwsgierig wat E&R in voor jouw kerk en buurt kan betekenen? Wij denken graag met je mee in de voorbereiding, met materialen, online bijeenkomsten en de invulling van een teamopbouw-dag. Meer weten? Neem contact met ons op en kijk op www.eenr.nl.