We komen het op veel plaatsen tegen: vacatures in de kerk die nauwelijks op te vullen zijn. Een kerkenraad die functioneert op het wettelijk minimum aantal, kinderclubs die onvoldoende leiders hebben en een jaarlijks huisbezoek dat niet meer rond te krijgen is. Het leek eerst een probleem van kleine en vergrijzende gemeentes, maar we komen het ook steeds vaker tegen bij grote en zo op het oog bloeiende gemeentes. Hoe komt dat toch en is het onvermijdelijk? Daarover gaan we graag in gesprek in twee webinars.

In gesprek

Het raakt ons als we in een gemeente komen waar wie werkt, steeds harder werkt tot het niet meer te dragen is. Met als gevolg dat opvolgers natuurlijk nog moeilijker te vinden zijn. En het bemoedigt ons als we van oplossingen horen die out of the box bedacht zijn.

Vanuit Kerkpunt komen we graag in gesprek met kerken en kerkelijke medewerkers die dit herkennen. Samen willen we het hebben over vragen als: wat is hier aan de hand, hoe gaan jullie ermee om en wat hebben we nodig naar de toekomst toe? We nodigen voorzitters van kerkenraden uit (je mag ook iemand anders vragen) voor een webinar waarin we graag horen wat er speelt en waarin we met elkaar delen hoe je hiermee omgaat. Daarnaast hopen we vanuit Kerkpunt concreet mee te denken en te adviseren.

Doe mee

Hoor je bij de doelgroep? Schrijf je dan hieronder in  en doe mee aan een van de twee webinars (18 april of 20 april). Je deelname is gratis. Van te voren ontvang je de link naar het webinar van je keuze. Daarnaast ontvang je materiaal om je voor te bereiden. Het webinar start om 19.30 en duurt tot uiterlijk 21.30. Per avond is ruimte voor maximaal 20 deelnemers. De indeling wordt bepaald op basis van volgorde van inschrijving. Bij meer dan 40 aanmeldingen zullen we een extra avond beleggen. Hieronder kun je aangeven dat je belangstelling hebt voor een extra webinar.