Samen kerk zijn met alle generaties, hoe doe je dat? Bij Kerkpunt denken we daar ook over na. En we ontdekten mooie lokale initiatieven. Soms nieuw, maar we troffen ook fijne tradities aan. Zoals de Ontmoetingzondag, een zondagse eredienst met daaromheen diverse activiteiten voor alle gemeenteleden. Alle zintuigen kunnen worden ingezet om God en elkaar te ontmoeten. zodat alle generaties samen bouwen aan een geloofsgemeenschap.

Handreiking

Om jouw gemeente een handje te helpen bieden we een handreiking aan voor een Ontmoetingszondag. Je kunt zelf plannen wanneer je de ontmoetingszondag samen uit wilt voeren. Denk eens aan een startzondag, maar je kunt natuurlijk ook een ander moment kiezen.

In onze handreiking vind je de volgende onderdelen terug:

  • Algemene tips hoe je een Ontmoetingszondag organiseert.
  • Aanwijzingen voor de prediking. Het tekstgedeelte is uit Jozua 4.
  • Ideeën hoe je de vertaalslag maakt naar kinderen, tieners en jongeren.
  • Een uitgewerkt kindermoment voor tijdens de dienst.
  • Liedsuggesties voor bij de preek.
  • Verwijzingen naar ander relevant materiaal van Kerkpunt/CGJO.

Uitgangspunt

Het uitgangspunt is het verhaal van de doortocht door de Jordaan. Dit verhaal vertelt prachtig over kerk zijn met alle generaties: samen dingen doen, samen herdenken én samen doorvertellen aan de volgende generatie. En er zit nog veel meer in dit verhaal. In deze handreiking vind je ideeën over hoe je dit kunt uitpakken en in een Ontmoetingszondag vorm kunt geven.

Bestellen

De handreiking voor de Ontmoetingzondag is via onze webshop te bestellen.

In voorgaande jaren werd de handreiking jeugdzondag door de CGJO uitgebracht. CGJO is per 2024 onderdeel geworden van Kerkpunt. Deze handreiking vervangt de handreiking jeugdzondag en alle CGK gemeenten hebben de handreiking inmiddels ontvangen. 

Wil je meer weten?
Neem contact op met Anita Harink

anita.harink@kerkpunt.nl 06 57330119