Ben jij predikant, jeugdwerker of kerkelijk werker en werk je met Samen Jong in jouw gemeente? En ben je op zoek naar toerusting en een platform om ideeën uit te wisselen? Meld je dan aan voor de professionele leer-werkgemeenschap (PLG) Samen Jong.

Van elkaar leren

Tijdens de leerwerkbijeenkomsten word je gevoed met kennis en ideeën uit het internationale jeugdwerk- en gemeenteopbouwonderzoek en ga je samen aan de slag met vragen en inzichten uit je eigen praktijk en die van je medecursisten. Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe kun je ervoor zorgen dat de kernwaarden uit Samen Jong duurzaam in jouw gemeente landen?

In deze PLG ontvang je niet alleen veel, maar geef je ook input waarmee we van elkaar leren. Zo ontdekken we samen wat vruchtbaar is voor het gemeenteopbouwwerk, met een specifieke focus op jongeren, in kerken vandaag de dag. Die kennis willen we weer doorgeven aan anderen die met Samen Jong gaan werken.

Ook meedoen?

De leergemeenschap is een initiatief van Missie-Nederland, de CHE-Theologie (onderzoek), Theologische Universiteit Kampen|Utrecht (Pepredikanten.nl), Kerkpunt, CGJO en HGJB.

Meer informatie over de docenten en programma volgt in de komende tijd. Heb je interesse om mee te doen en/of wil je meedenken over de vorm en inhoud van deze PLG? Doe dan mee met een van de de Teams bijeenkomsten over deze leergemeenschap op maandag 17 april 15.30-16.30 uur of dinsdag 18 april 09.00 – 10.00 uur. Je kunt je aanmelden bij smevdheijden@che.nl. Kun je dan niet, maar heb je wel interesse? Stuur dan even een mailtje naar hetzelfde mailadres.