Wordt het ooit weer zoals het was? Dat is geen relevante vraag meer. Verandering wordt een constante in onze samenleving. Wat betekent dat voor kerken in Nederland? De missionaire trendrede bespreekt maatschappelijke trends waar de kerk wat mee moet en de kansen die er liggen voor de kerk. In een expertsessie op 2 juni of 16 juni vind je verdieping en ga je in gesprek over de missionaire trendrede 2022.

Missionaire trendrede 2022

De missionaire trendrede geeft kerken zicht op actuele maatschappelijke ontwikkelingen en biedt inspirerende ideeën om daar missionair op in te spelen. In de missionaire trendrede 2022 lees je over drie grote trends:

  1. De behoefte aan een nieuw verhaal voor samenleven
  2. Het verlangen naar echte vrijheid
  3. De fascinatie voor geest-verruiming

De missionaire trendrede 2022 werd gehouden door Tim Vreugdenhil (stadspredikant Amsterdam en founder Citykerk) tijdens de conferentie Missie Binnenstebuiten op 19 maart 2022 in Utrecht. Kerkpunt was één van de organiserende partijen van deze conferentie.

Je kunt de trendrede downloaden als pdf of terugkijken op de site van Missieloket.

 

Aan de slag in een expertsessie

Met de trendrede krijg je een overzicht van de trends. Je weet wat de kansen voor de kerk zijn en je hebt wat vragen meegekregen om op te kauwen. Maar laat het daar vooral niet ophouden: de trendrede is de aanzet voor een gesprek en kan meer zijn dan een boeiend verhaal dat aan het denken zet. We hopen dat kerken het gesprek over de trendrede aangaan en op zoek gaan hoe in eigen context de boodschap als goed nieuws ervaren kan worden. Niet alleen binnen de kerkgemeenschap, maar ook voor de samenleving. In twee expertsessies willen we dat gesprek stimuleren.

Op donderdag 2 juni en 16 juni bieden we expertsessies op verschillende locaties in het land. De bedoeling is dat je als deelnemer al kennis hebt genomen van de trendrede, zodat een verdiepend vervolggesprek daarover kan plaatsvinden in een kleine setting. Tim Vreugdenhil en Ruben Beijl zullen op deze avond met deelnemers in gesprek gaan. De avond wordt gehost door Bas van Zuijlekom (2 juni, Rotterdam) en Reinier Kramer (16 juni, Zwolle). De avonden duren van 20.00-22.00uur.

Bij voldoende belangstelling komt er na de zomer nog een expertsessie in regio Amersfoort.

Waar we op mikken:

  • Een groep van minimaal 10 en maximaal 20 mensen
  • Deelnemers komen niet alleen maar minstens met zijn tweeën, zodat het gesprek na afloop ook door gaat
  • Deelnemers laten bij inschrijving weten welk element uit de trendrede het meest resoneert en wat hun grootste uitdaging is.
  • De kosten voor deelname zijn €20 per persoon.

Wil je samen met iemand uit je gemeente deelnemen aan een van de expertsessies? Stuur dan uiterlijk 29 mei een mail naar info@missieloket.nl om je op te geven.

Op de site van Missieloket lees je meer informatie over de expertsessies en de missionaire trendrede.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Derk Jan Poel

derkjan.poel@kerkpunt.nl 0683944555