Het werk van een predikant is veelzijdig en kan bij tijden hectisch zijn. Wie verantwoordelijkheden draagt in de gemeente, moet ook goed voor zichzelf zorgen. Als je meer moet geven, dan je hebt ontvangen, raak je in verwarring. En jouw omgeving met jou. Ontdek hoe gebed, stilte en de ontmoeting met elkaar je nieuwe focus en perspectieven kunnen geven. In de predikantenretraite breng je 72 uur door in een abdij en neem je, samen met andere predikanten, tijd voor jezelf, jouw roeping en de ontmoeting met elkaar.

Let op: De retraite is volgeboekt!

Heb je interesse voor een volgende keer, geef het dan door aan Klaas.

‘Stilgezet worden, rust ervaren en dichter bij God komen. Het beste wat me had kunnen overkomen dit jaar’ Mark van Leeuwen – predikant NGK Rotterdam-Ichthuskerk

Programma

We leven zo’n 72 uur mee met het gebedsritme van de broeders van de abdij. Met hen zingen/bidden we de Psalmen. Deze getijden wisselen we af met ontmoetingen in de groep en persoonlijke stilte/studie tijd.

  • De rode draad in ons programma: samen nadenken over onze bediening in het koninkrijk, nieuwe inspiratie en motivatie opdoen.
  • Ieder is persoonlijk verantwoordelijk voor het vinden van nieuwe perspectieven en daarmee het eigen proces. Tegelijk zijn we er ook om elkaar hierin te helpen.

Voor wie?

Predikanten. Er is beperkt plaats (max. 11), dus wees er snel bij.

Waar en wanneer?

We zijn te gast bij de broeders van Abdij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (vlakbij Tilburg). Zie www.koningshoeven.nl

Aankomst
Dinsdag 16 april 2024 – 15:30u
Vertrek
Vrijdag 19 april 2024 – 13:30u

Ik heb het als erg inspirerend en opbouwend ervaren om deel te nemen aan deze kloosterretraite. Reinier Drop, predikant NGK Voorthuizen-Barneveld

Kosten

de kosten bedragen € 195,- voor het hele verblijf. Voor predikanten die niet zijn aangesloten bij NGK geldt een toeslag van € 20,-.

Meer informatie en aanmelding

De retraite wordt geleid door Klaas Quist, auteur van het boek De wenkende leider. Hij leidde eerder ook retraites voor predikanten. Wil je meer informatie of je aanmelden, neem dan contact op met Klaas.

Het is zo bijzonder om te ontdekken dat er plekken zijn in dit land waar het gebed hardcore is voor de bewoners, en daaraan daadwerkelijk in opgenomen te worden. Dat was intensief en rustgevend tegelijk, en geeft richting aan de toekomst voor het ambt: richten op biddend leider te zijn. Marten Tel – predikant NGK Zaltbommel

Wil je meer weten?
Neem contact op met Klaas Quist

klaas.quist@kerkpunt.nl 085-1045 111