Van 3 tot en met 9 oktober 2022 vindt de jaarlijkse Week van de Opvoeding plaats. Ook dit jaar roept Missie Nederland kerken op om in deze week extra aandacht te hebben voor hun rol in het mede-opvoeden van kinderen in en om hun geloofsgemeenschap.

Tips en materialen voor dit jaar

Organiseer een activiteit, bemoedig ouders uit je gemeenschap of vier samen als gemeenschap de Zondag van het Samen opvoeden. Missie Nederland biedt materialen aan in de KerkenToolkit om tijdens deze week en de rest van het jaar aan de slag te gaan met het thema opvoeden. Als Kerkpunt dragen we hier ook aan bij met inspiratie en materialen. Bekijk nu de KerkenToolkit vol tips voor de Week van de Opvoeding 2022.

Thema 2022: Samen delen, samen weten

Het thema van de Week van de Opvoeding 2022 is ‘Samen delen, samen weten’. Het Nederlands Jeugdinstituut, initiator van de Week van de Opvoeding deelt hierover: ‘Voor elke opvoeder is het belangrijk om verbinding te maken, met elkaar als opvoeders, maar ook met anderen uit de omgeving die bij de opvoeding betrokken zijn. Vooral nu, na een lange tijd van fysieke afstand is dit vaak weer extra fijn en ook nodig. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter bij elkaar. En door samen te delen weten we meer.’

Ingrid schreef een blog over waarom met elkaar ervaringen en kennis delen over geloofsopvoeding zo belangrijk is.

Zondag van het Samen opvoeden

Als afsluiter van de Week van de Opvoeding vieren kerken op 9 oktober de Zondag van het Samen opvoeden. Dan staan we in de kerkdienst stil bij de opvoedrol van de geloofsgemeenschap en wordt er nagedacht hoe het partnerschap tussen ouders en de rest van de gemeente versterkt kan worden.

Op de site van Missie Nederland lees je meer informatie over de Zondag van het Samen opvoeden.

Aan de slag

Op onze pagina Geloofsopvoeding vind je een verzameling tips, materialen en inspiratie rondom geloofsopvoeding. Op de site van Missie Nederland vind je meer informatie over de Week van de Opvoeding, de Zondag van het Samen opvoeden en de KerkenToolkit.

 

Geloofsopvoeding Missie Nederland

Wil je meer weten?
Neem contact op met Ingrid Plantinga

ingrid.plantinga@kerkpunt.nl +31 6 52851538

Wil je meer weten?
Neem contact op met Christien de Ruyter

christien.deruyter@kerkpunt.nl 06-82084364

Wil je meer weten?
Neem contact op met Anko Oussoren

anko.oussoren@kerkpunt.nl +31643754063