We komen het op veel plaatsen tegen: vacatures in de kerk die nauwelijks op te vullen zijn. Een kerkenraad die functioneert op het wettelijk minimum aantal, kinderclubs die onvoldoende leiders hebben en een jaarlijks huisbezoek dat niet meer rond te krijgen is. Het leek eerst een probleem van kleine en vergrijzende gemeentes, maar we komen het ook steeds vaker tegen bij grote en zo op het oog bloeiende gemeentes. Hoe komt dat toch en is het onvermijdelijk?

Vanuit Kerkpunt komen we graag in gesprek met kerken en kerkelijke medewerkers die dit herkennen. Samen willen we het hebben over vragen als: wat is hier aan de hand, hoe gaan jullie ermee om en wat hebben we nodig naar de toekomst toe? We nodigen voorzitters van kerkenraden uit (je mag ook iemand anders vragen) voor een webinar waarin we graag horen wat er speelt en waarin we met elkaar delen hoe je hiermee omgaat. Daarnaast hopen we vanuit Kerkpunt concreet mee te denken en te adviseren.

Meld je aan voor een van de twee webinars op 18 april of 20 april. Deelname is gratis. Van te voren ontvang je de link naar het webinar van je keuze. Daarnaast ontvang je materiaal om je voor te bereiden. Het webinar start om 19.30 en duurt tot uiterlijk 21.30. Per avond is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.