Vele leiders in de kerk worstelen met hun verantwoordelijkheden. Hoe geef je leiding aan de gemeente? Hoe doe je dat in een tijd van toenemende verschillen en afnemende betrokkenheid? Nogal wat leiders in de kerk hebben dan ook het gevoel gevangen te zitten in een situatie van duwen en trekken: de één wil dit, de ander wil dat. Hierdoor is de kerkenraad vooral druk met de organisatie van het gemeente zijn.

In ‘De wenkende leider’ doet Klaas Quist een pleidooi voor een andere vorm van leiderschap waarmee hij een uitweg biedt uit de ontstane impasse. Hij beschrijft de verlangens, krachten en gewoonten die ons in de greep houden en reikt een heldere route aan naar een volwassen, evenwichtige en minder afhankelijke verhouding tussen de leiders en de gemeente. Met als resultaat dat kerkenraad en gemeente vooral gericht zijn op wat God geeft en de richting die de Geest wijst.

Meer weten over het boek? Via de knop hieronder kun je de inhoudsopgave en inleiding lezen. Ook vind je daar recensies en reacties van lezers.

Lees meer

Bestellen

Je kunt ‘De wenkende leider’ bestellen in onze webshop.

Ga naar webshop

Producten bij De wenkende leider

Er zijn verschillende producten ontwikkeld bij De wenkende leider die meer verdieping geven en/of je helpen om praktisch aan de slag te gaan met de inhoud van het boek.

De gespreksvragen zijn bedoeld om het gesprek te voeren over leidinggeven in de kerk. Per hoofdstuk uit De wenkende leider vind je een aantal vragen en een aanzet voor  verdere verdieping. Je kunt de gespreksvragen downloaden via onderstaande knop.

Download gespreksvragen

Het programma De wenkende leider is voor kerkenraden en diaconieën die samen na willen denken over hoe zij leiding willen geven aan de gemeente. Het programma is zelfstandig uit te voeren en bestaat uit drie onderdelen die elk ongeveer 2,5 uur duren. De kosten van het programma zijn € 149. Via de knop hieronder kun je de brochure downloaden voor meer informatie.

Download de brochure

Meer behoefte aan begeleiding op maat, op basis van jullie vragen en wensen als kerkenraad of diaconie? Informeer dan naar de mogelijkheden of kijk op de tarievenpagina voor een prijsindicatie en meer informatie over onze werkwijze.

Neem contact op

In een webinar vertelt Klaas Quist je meer over wenkend leiderschap. Hoe doorbreek je de status-quo, zodat je minder gericht bent op alle organisatorische aspecten en meer gericht wordt op het activeren van de gemeente? Het webinar bestaat uit drie afleveringen en kun je bekijken via onderstaande knop.

Ga naar webinar

Wil je meer weten?
Neem contact op met Klaas Quist

klaas.quist@kerkpunt.nl 085-1045 111