Gemeente in ontwikkeling is een brochure voor ouderen en gemeenteleden om in het delen van het evangelie aan te sluiten bij de ontwikkeling van kinderen, tieners, jongeren en jongvolwassenen.

In deze brochure vind je de globale ontwikkeling van een mens van geboorte tot volwassenheid. Per leeftijdsfase kijken we naar de algemene en geloofsontwikkeling van het kind, de tiener, de jongeren of de jongvolwassene, en hoe ouders en de geloofsgemeenschap daarbij aan kunnen sluiten. Wanneer je vanuit de ontwikkelingspsychologie kijkt naar de fasen die de mens doormaakt voordat hij ‘volwassen’ is, staan er drie vragen centraal: ‘Wie ben ik?’, ‘Waar hoor ik bij?’ en ‘Waar doe ik toe?’. In de ontwikkeling kijken we naar hoe het kind in een bepaalde levensfase bezig is met het beantwoorden van de drie identiteitsvragen en hoe het geloof zich ontwikkelt.

Download de brochure via de knop hieronder.

We horen graag wat je ervan vindt! Stuur ons dus gerust een berichtje.

Wil je meer weten, heb je vragen of wil je worden toegerust over het thema ‘Gemeente in ontwikkeling’? Neem dan contact met ons op. We komen graag in jouw gemeente langs om hierover een avond te verzorgen.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Anko Oussoren

anko.oussoren@kerkpunt.nl +31643754063