In je dagelijks leven kom je allerlei mensen tegen. In je buurt, op het werk, op school, in de sport – overal heb je je contacten. Ouderen en jongeren, denkers en doeners. In al die verschillende contact wil je graag iets delen over je geloof in God en je liefde voor Jezus. Maar hoe breng je Hem ter sprake? Niet altijd even makkelijk en misschien wel heel spannend. Misschien twijfel je zelf wel: moet ik er wel iets over zeggen? Is het wel echt zo dat niet-christenen iets missen? Moet je niet elkaars overtuigingen gewoon respecteren?

Training Evangelisatie Toerusting

Herken je deze vragen? Vind je het lastig om over je geloof te praten, maar zou je hier graag mee aan de slag willen of over na willen denken? Dan kan onze training Evangelisatie Toerusting je helpen. De training is een handreiking voor een eerlijk en ontspannen gesprek. Je leert hoe je relevante vragen stelt en hoe je praat over de kern van het evangelie, terwijl je de ander serieus neemt in zijn of haar overtuiging. Je doet ervaring op met gesprekken voeren en hoe je leert hoe je voorkomt dat je verzandt in een onvruchtbare discussie. Ook leer je omgaan met kritische vragen en hoe je daar echt en eerlijk antwoord op geeft.

Uit ervaringen van deelnemers weten we dat deze training niet alleen een brug kan slaan naar niet-christenen, maar ook kan helpen bij geloofsopvoeding en het pastoraal omzien naar elkaar. Daarmee is de training een breed inzetbaar middel om in gemeenten elkaar op te bouwen in het geloof.

Impressie

Benieuwd naar de cursus? Download en bekijk een impressie van Evangelisatie Toerusting.

Doe het samen

In de training Evangelisatie Toerusting ga je door te leren en door te doen je grenzen verleggen. Daarom raden we je aan om de training in groepjes te doen van 6 tot 8 personen. De training is ook geschikt om gemeentebreed te worden gevolgd, bij wijze van een jaarthema. Maak dan ook gebruik van kleine groepjes. Het volgen van de training in een groepje is heel waardevol: je neemt elkaar mee gedurende het proces en je maakt hem ook samen af. Een mooie reis die je samen aflegt!

Inhoud

De training is opgebouwd uit acht stappen. In die acht stappen ga je aan de slag met diverse praktijkopdrachten. Je leert samen gesprekken te voeren door hierin te oefenen. Ook evalueer je samen de opgedane ervaringen. Elke les begint met gebed en Bijbelstudie en eindigt met persoonlijke reflectie.

De training volgen

Wil je training volgen? Je kunt de training Evangelisatie en Toerusting zelfstandig organiseren. Dit doe je met behulp van het werkboek die je in onze webshop kunt bestellen.

Bestel het werkboek

Train je eigen groepsleiders

Behoefte aan meer begeleiding of ondersteuning? We bieden je de mogelijkheid voor het volgen van een Train-de-trainer ondersteuning,  speciaal voor groepsleiders die de training Evangelisatie Toerusting in hun gemeente willen geven. Een Train-de-trainer bestaat uit drie dagdelen.

Meer over onze Train-de-trainer

Wat is train-de-trainer?

De cursus kan zelfstandig in de eigen gemeente worden gedaan. Daarvoor bieden we de leiders van de verschillende groepjes in jullie gemeente ondersteuning in een aantal persoonlijke groepsontmoetingen. Zo helpen we de groepsleiders op weg.

De trainers

De train-de-trainer wordt gegeven door Bas en Eveline Luiten, ruim 40 jaar getrouwd. Bas is gereformeerd predikant, sinds kort met emeritaat, en auteur van vele artikelen in christelijke bladen als De Reformatie en OnderWeg. Eveline was eerst verpleegkundige en maatschappelijk werker, werd docent aan de Gereformeerde Hogeschool (nu Viaa) in Zwolle en vervolgens loopbaancoach. In en rond de gemeente hebben we veel samengewerkt.

Praktische informatie

Deelnemers
In de training worden groepjes trainers getraind. Een training bestaat uit max 6-8 deelnemers. Het kunnen er ook 3-4 zijn, maar toch niet minder, want deelnemers moeten ook samen oefenen.

Dagdelen
De training bestaat uit 3 dagdelen per groepje trainers. De startbijeenkomst wordt georganiseerd op een zaterdag en duurt in verband met de kennismaking als groep wat langer (bijv. van 11-16.30u). Daarna volgen nog twee dagdelen. Deze worden in overleg vast gesteld en kunnen plaats vinden op een middag of een avond.

Locatie
In overleg een locatie centraal in het land, bij voorkeur Amersfoort.

Kosten

  • Deze train-de-trainer van 3,5 dagdelen kost per groep €850. Dat is €106 per deelnemer (bij 8 deelnemers) of €142 (bij 6 deelnemers) voor 3,5 dagdeel.
  • Voor de locatie in Amersfoort worden geen reiskosten berekend. Wil je de training op een eigen locatie, dan berekenen we per bijeenkomst reiskosten vanaf Amersfoort:  € 55,- per reisuur, all-in. We berekenen minimaal €25 en maximaal €110 (2u) reiskosten.

Interesse in de cursus of training?

Heb je vragen of wil je meer informatie over deze cursus? Ben je zo enthousiast en wil je jullie groep of gemeente direct aanmelden voor een train-de-trainer? Laat het ons weten. We helpen je graag op weg.

Neem contact met ons op