Jonge mensen ervaren vrijheid maar tegelijkertijd zijn ze ook ongelukkig. Er is veel keuzevrijheid, toch kunnen jonge mensen niet goed kiezen. Hoe kan dit? Wat is vrijheid eigenlijk?

Terugkijken

De vrijdagavond (het plenaire deel) van de jeugdleidersconferentie is terug te kijken:

Over de conferentie

Verlangen naar vrijheid?!

We zien een verlangen naar echte vrijheid onder jongeren. Dat uit zich bij jonge mensen o.a. in een behoefte aan echtheid. Maar ook aan volwassenen van wie ze kunnen afkijken hoe vrijheid werkt en die hun zingevingsvragen serieus nemen.

Dat is soms best lastig. Je kunt vastzitten aan van alles. Jouw verlangen om veel zelf te bepalen en volop keuze te ervaren kan zomaar als gevolg hebben dat je vast komt te zitten in consumptiegedrag. Of aan hoe een ander over je denkt. Aan uitvluchten zoals koopjes, drank, seks etc. Hoe vrij is dat? Welk voorbeeld geven we aan onze jongeren? Zitten er ook grenzen aan vrijheid? En hoe word je nou echt vrij?

Echte vrijheid is loskomen van alles wat je relatie met God in de weg staat. Loskomen van de dingen die jou belemmeren maakt je een steeds mooier onderdeel van het koninkrijk van God.

Datum

De Jeugdleidersconferentie 2024 vond plaats op 26 en 27 januari 2024. We waren te gast bij 50|50 hotel Belmont in Ede.

Locatie en route

50|50 hotel Belmont
Goorsteeg 66
6718 TB Ede