Wil je het evangelie delen in daden én met woorden. Kerk in de buurt helpt je daarbij. Je ontdekt antwoorden op vragen als: welke boodschap hebben we, wat past bij mijn buurt en wat past bij mijn kerk? Hoe kom ik in contact met buurtbewoners? Met wie kunnen we samenwerken? Hoe krijgen we mensen enthousiast om mee te doen? En waarom is het eigenlijk belangrijk om dit als kerk te doen?

Kerk in de buurt startgids

Aan de hand van deze praktische startgids ontdek je hoe je buurt eruit ziet en wat bij je gemeente past. Nadat je de startgids hebt gebruikt, kun je één van de voorbeeldinitiatieven kiezen om mee aan de slag te gaan in de buurt of je eigen initiatief gaan vormgeven.

Aanvragen startgids

De huiskamer van de wijk

Voldoende menskracht en een beschikbare ruimte? Open een ‘Huiskamer van de wijk’ als een plek in én van de buurt waar wordt georganiseerd, ontmoet, samengewerkt en verdiend. Lees meer over de huiskamer van de wijk ‘Open Arms’ in Rotterdam en ‘De Oude Bieb’ in Dirksland en hoe je dat kunt opzetten.

Download gids

Het mobiele kerkje

Creatieve duizendpoten aanwezig? Bouw een mobiel kerkje dat bij hoogtijdagen en events present kan zijn in je buurt. De kerk beweegt zich op deze manier letterlijk naar de mensen toe. Lees over het mobiele kerkje in Beilen, door wie en wanneer het wordt gebruikt en wat erbij komt kijken om het zelf te gaan ontwerpen.

Download gids

De ontmoetingstuin

Ruimte naast het kerkgebouw beschikbaar? Creëer een ontmoetingstuin die inspireert en bijdraagt aan de ontmoeting en leefbaarheid van de buurt. Lees over de Ontmoetingstuin van de Ontmoetingskerk in Nijmegen, wie er samenwerkt en hoe je zelf een tuin kan aanleggen.

Download gids

Het verhalenhuis

Affiniteit met cultuur? Begin een Verhalenhuis waar in diverse creatieve vormen bijbelverhalen en christelijke inspiratie wordt verbonden met het leven van mensen in de buurt. Lees meer over het Verhalenhuis in Haarlem, op welke vier pijlers het is gebouwd en wat er nodig is om zelf een Verhalenhuis te starten.

Download gids

De buurtsoep

Keukenliefhebbers aanwezig? Kook een Buurtsoep en ervaar hoe mensen elkaar beter leren kennen. Hoe er boven een kom soep meer sociale cohesie ontstaat en eenzaamheid in de buurt wordt bestreden. Lees meer over de Dorpssoep in Leersum, welke rol duurzaamheid speelt en hoe je een Buurtsoep kan organiseren.

Download gids

Wil je meer weten?
Neem contact op met Derk Jan Poel

derkjan.poel@kerkpunt.nl 0683944555