Bron: Protestantse Kerk

De behoefte om even op adem te komen of een kaarsje aan te steken leeft bij velen. Met een lichtjesavond bied je mensen de kans om de kerk binnen te komen en een kaarsje te branden. Buiten op straat worden kaarsjes uitgedeeld aan voorbijgangers met de uitnodiging om die binnen in de kerk te komen aansteken.

Hoe?

Zorg dat de kerk prachtig is verlicht met een lichtpad naar een centrale plek in de kerk. Daar kunnen de kaarsjes neergezet worden. Er klinkt verstilde muziek en er is ruimte voor gesprek en gebed. Je kunt de gelegenheid bieden om een kaartje mee te nemen met een bemoedigende tekst of om van één van de medewerkers een zegen te ontvangen.

Waarom?

Een kaarsje aansteken is een universeel symbool. Het is een teken van licht, een teken van hoop. Het is een moment om stil te zijn en aan iemand te denken of om te bidden. Door de kerk open te stellen geef je mensen de gelegenheid om hier even tijd voor te nemen. En voor wie behoefte heeft aan verder contact, zijn er mensen beschikbaar.

Dit is een activiteit die je coronaproof kunt organiseren in jouw kerk. Kijk voor meer mooie ideeën voor Kerst en vieren in coronatijd in de ideeënbank van de Protestantse Kerk.