Soms lukt het niet om in de kerk te vieren, bijvoorbeeld vanwege corona. Dan kun je met de thuisvieringen van Leren in de kerk zelf een thuisviering houden. Niet samen kunnen komen is jammer, maar biedt ook kansen, bijvoorbeeld om te ontdekken dat je God ook in de intimiteit van je eigen woonkamer en in het gewone dagelijks leven kunt vinden.

Wat?

De thuisvieringen zijn door de keuzeonderdelen geschikt voor volwassenen, tieners en kinderen. In de thuisvieringen sluiten we aan bij elementen die ook in de normale kerkdienst een plek hebben.

Hoe?

De programma’s kun je bekijken en downloaden zonder inlogcode. Omdat er verschillende gebruikssituaties zijn en een opdracht voor de tieners niet per sé interessant is voor ouderen bieden we een aantal keuzeopties aan die je kunt aanvinken om het een programma op maat te maken voor jouw thuisviering. Als je hebt aangevinkt wat je wilt gebruiken klik je op ‘Downloaden’ en krijg je een pdf van je op maat gemaakte programma die je kunt uitprinten en gebruiken.

Tip

Bekijk en download het programma een of meer dagen voordat je de thuisviering gebruikt. Prik een moment dat geschikt is voor je thuisviering (bijvoorbeeld op zondagochtend, -middag of -avond, een andere dag in de week kan ook). Kies een geschikte setting zodat iedereen zijn aandacht erbij heeft. Samen aan tafel zitten werkt vaak beter dan op de bank hangen bijvoorbeeld.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Ingrid Plantinga

ingrid.plantinga@kerkpunt.nl +31 6 52851538