Ben jij ook zo druk met allerlei organisatorische onderdelen van de kerk? En heb je wel eens de gedachte: ‘Is dit het nu waar ik echt enthousiast van word?’ In een webinar vertelt Klaas Quist je meer over wenkend leiderschap. Hoe doorbreek je de status-quo, zodat je minder gericht bent op alle organisatorische aspecten en meer gericht wordt op het activeren van de gemeente? Het webinar bestaat uit drie afleveringen en kun je bekijken op deze pagina.

1. Duwen en trekken

In veel gemeenten is sprake van een dynamiek van duwen en trekken. Aan de hand van twee stijlen van leiderschap legt Klaas Quist uit wat vaak de oorzaak is.

2. Toegevoegde waarde

Het doel van leiderschap in de kerk is dat gemeenteleden op een volwassen manier meedoen. De paradox voor leiders is dat zij minder met anderen en meer met zichzelf bezig moeten zijn om de gemeente te activeren.

3. De wenkende leider

Wenkende leiders zijn gericht op de bestemming van de gemeente en activeren in de eerste plaats zichzelf. Wie dat leert toepassen, ontdekt het ‘geheime wapen’ dat je helpt om meer gericht te zijn op het activeren in plaats van het organiseren.

Bestel De wenkende leider

Wil je meer weten over wenkend leiderschap? Bestel dan het boek De wenkende leider in onze webshop.

Ga naar webshop

Programma voor zelfstandig gebruik

Rond het boek De wenkende leider is een programma van drie dagdelen ontwikkeld dat kerkenraden samen met diaconieën zelfstandig kunnen uitvoeren. Met behulp van dit programma verken je met elkaar de huidige manier van leiding geven en ontdek je hoe je samen kunt groeien in het wenkend leiderschap. Via de knop hieronder kun je de brochure downloaden voor meer informatie.

Download de informatiebrochure

Wil je meer weten?
Neem contact op met Klaas Quist

klaas.quist@kerkpunt.nl 085-1045 111