Samen met vijf organisaties op het gebied van kerkelijk jeugdwerk doen we onderzoek naar wat er speelt onder jongeren. Zo willen we iedereen die in de kerk werkt met jongeren stimuleren het goede gesprek te voeren.

Jeugdtrends

In de komende weken krijgen honderden jongeren tussen de 12 en 25 een enquête. De resultaten daarvan worden vergeleken en aangevuld met bestaande onderzoeken. Het resultaat is een handzame, digitale publicatie met jeugdtrends. De jeugdtrends worden half april gelanceerd. Tegelijkertijd zullen dan de resultaten van de enquête worden gepubliceerd. De organisaties willen elke twee jaar jeugdtrend opstellen.

We weten dat veel mensen uit breedte van de kerken de jeugdtrends gebruiken. Met de enquête willen we nog meer inzicht geven in wat er speelt onder jeugd. Cors Visser

Breed palet

Zes organisaties werken samen rond de jeugdtrends: de HGJB, Kerkpunt, MissieNederland, PKN, Unie van Baptisten- & Cama-gemeenten en Youth for Christ. Cors Visser (directeur Kerkpunt) is blij met de aanpak: “Uit het verleden weten we dat veel mensen uit breedte van de kerken de jeugdtrends gebruiken. Met de enquête willen we nog meer inzicht geven in wat er speelt onder jeugd.”

  • Jeugdtrends 2024

    Trek jij op met jongeren en wil je inspiratie voor je jeugdwerk? Lees dan de jeugdtrends en meld je aan voor ons webinar.

    Lees meer