Wat als je volledig zou kunnen beamen dat de christelijke geloofsgemeenschap dé plek is waar jonge mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen? Wat als je vol overtuiging kunt zeggen dat zij in jouw geloofsgemeenschap samen met alle generaties delen in de zegen die Jezus Christus aan zijn kerk gaf? Samen Jong gelooft dat de kerk deze potentie heeft.

18 juni: Boekpresentatie en studiedag

Zaterdag 18 juni presenteren MissieNederland en KokBoekencentrum de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden voor een kerk met alle generaties. Het betreft een Nederlandse doorvertaling van het toonaangevende Amerikaanse onderzoek Growing Young. Aansluitend op de boekpresentatie organiseren het Evangelisch College, de Protestantse Kerk Amsterdam en MissieNederland een studiedag rond het gedachtegoed van Samen Jong / Growing Young.

Het programma bestaat uit inspirerende lezingen, een panelgesprek met de auteurs en workshops die de zes kernwaarden verder met je uitwerken. Bekijk het programma op de site van MissieNederland en meld je aan!

Samen Jong: meer dan een boek

Wil je de Samen Jong-kernwaarden versterken in jouw geloofsgemeenschap? Je staat er niet alleen voor! Want Samen Jong is veel meer dan een boek.

Bij het boek Samen Jong hoort bijvoorbeeld een gratis online training, waar Anko en Ingrid namens Kerkpunt aan meewerken. Bekijk de video hieronder voor meer informatie.

Verdieping en toerusting

Meer weten over Growing Young? Op onze site vind je verschillende verdiepende artikelen.

Vanuit Kerkpunt ondersteunen Anko Oussoren en Ingrid Plantinga kerken bij het jeugdwerk. Wil je de principes van Samen Jong integreren in je gemeente? Anko komt dat proces graag begeleiden. Ingrid kun je inschakelen voor losse trainingen over geloofsopvoeding of de geloofsontwikkeling van kinderen en tieners.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Anko Oussoren

anko.oussoren@kerkpunt.nl +31643754063

Wil je meer weten?
Neem contact op met Ingrid Plantinga

ingrid.plantinga@kerkpunt.nl +31 6 52851538