Wat als je volledig zou kunnen beamen dat de christelijke geloofsgemeenschap dé plek is waar jonge mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen? Wat als je vol overtuiging kunt zeggen dat zij in jouw geloofsgemeenschap samen met alle generaties delen in de zegen die Jezus Christus aan zijn kerk gaf? Samen Jong gelooft dat de kerk deze potentie heeft.

Samen Jong kijkt door de ogen van jonge mensen naar de kerk. Wat zien zij als waardevol in de community van gelovigen? Het boek is een doorvertaling op het Amerikaanse onderzoek Growing Young. Samen Jong werkt de kernwaarden van Growing Young uit en voorziet deze van praktijkvoorbeelden van een tiental jeugdwerkers en van praktische adviezen.

Samen Jong: meer dan een boek

Wil je de Samen Jong-kernwaarden versterken in jouw geloofsgemeenschap? Je staat er niet alleen voor! Want Samen Jong is veel meer dan een boek.

Bij het boek Samen Jong hoort bijvoorbeeld een gratis online training, waar Anko en Ingrid namens Kerkpunt aan meewerken. Bekijk de video hieronder voor meer informatie.

Verdieping en toerusting

Meer weten over Growing Young? Op onze site vind je verschillende verdiepende artikelen.

Jong vs. oud

Welke rol hebben jongeren en gezinnen in de kerk? Wat betekent het als je kinderen en jongeren veel meer betrekt bij besluiten in de kerk? Hoe voorkom je een concurrentiestrijd tussen generaties? Als we elkaar serieus nemen, en denken in gemeenschappen waarin gezinnen ondersteund worden, zullen we ontdekken dat kinderen en jongeren onmisbaar zijn voor kerkzijn. Lees het artikel dat Anko Oussoren hierover schreef.

lees verder

Vanuit Kerkpunt ondersteunen Anko Oussoren en Ingrid Plantinga kerken bij het jeugdwerk. Wil je de principes van Samen Jong integreren in je gemeente? Anko komt dat proces graag begeleiden. Ingrid kun je inschakelen voor losse trainingen over geloofsopvoeding of de geloofsontwikkeling van kinderen en tieners.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Anko Oussoren

anko.oussoren@kerkpunt.nl +31643754063

Wil je meer weten?
Neem contact op met Ingrid Plantinga

ingrid.plantinga@kerkpunt.nl +31 6 52851538