Er is momenteel van alles aan de hand in de samenleving dat grote impact heeft op de jeugd. Ze groeien op in een wereld die in brand staat. De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. Dat wordt gelukkig steeds vaker erkend. Ik zie jeugdwerkers die het lastig hebben. Jongeren lijken niet gemotiveerd. Het thema van de jeugdleidersconferentie is daarom ‘Be Real’. Het gaat over ‘echt-zijn’ in een tijd waarin geluk, presentatie en prestatie de norm lijken. Juist in zo’n tijd kan ‘zonde’ een bevrijdende boodschap zijn: falen, maar dan een laagje dieper. Dat geeft ruimte voor, genade, hoop en perspectief.

Be Real

Ben jij bereid jouw leven met God, met z’n ups en downs, te delen met jongeren? Laat jij je door God gebruiken om verschil te maken in hun leefwereld? Verlang jij ernaar om vanuit de relatie met God met jongeren op te trekken, kom dan naar de jeugdleidersconferentie. Je hoeft het niet alleen te doen. Ook jij bent leerling van Jezus. Op deze conferentie word je opgebouwd en krijg je handvaten mee om de relatie met God te versterken en om zijn liefde uit te dragen naar de jongeren met wie je optrekt.

Het thema van de conferentie is ‘Be Real’. Dit dus niet alleen naar aanleiding van de onder jongeren populaire app BeReal. Het is tijd om echt te zijn! Tijdens de conferentie zijn er workshops en lezingen en is er tijd voor gebed, zingen en uitwisselen van ervaringen.

Voor de komende editie is plek voor maximaal 200 deelnemers. Daarvan kunnen 100 mensen overnachten op de locatie. 

Echt opgroeien in een wereld die in brand staat

Evert Jan Ouweneel spreekt vrijdagavond over echt opgroeien in een wereld die in brand staat. In zijn bijdrage over crisis en karakter daagt en nodigt Evert Jan uit tot zeven profetische houdingen in een perfect storm: “De wereld staat in brand, er is een opeenstapeling van allerlei crisissen. Niemand heeft een goede oplossing. Maar in een wereld die steeds complexer wordt, is een positieve houding steeds makkelijker.”

  • Kijk JLC terug

    Volg onze livestream en laat je uitdagen door Evert Jan Ouweneel tot zeven profetische houdingen in een wereld die in brand staat.

    Lees meer

Datum en locatie

De conferentie vindt plaats op 10 en 11 februari 2023 en wordt gehouden in Conferentiecentrum Hotel en Congrescentrum Belmont in Ede.

Kosten

De deelnemerskosten zijn gebaseerd op arrangementen. De prijzen zijn inclusief koffie en thee, lunch op zaterdag en voor de hele conferentie uiteraard ook het ontbijt.

Arrangementen

Prijzen

  1. Hele conferentie inclusief overnachting € 170,-
  2. Hele conferentie zonder overnachting € 110,-
  3. Vrijdagavondprogramma € 50,-
  4. Zaterdagprogramma € 75,-

Programma voor het weekend

18:00 Inloop
19:15 Sing-in
19:30 Opening conferentie
19:45 Aanbidding
20:00 Echt opgroeien in een wereld die in brand staat – Evert-Jan Ouweneel
20:45 Pauze
21:10 Echt opgroeien in een wereld die in brand staat – verwerking o.l.v.  Evert-Jan Ouweneel
22:00 Afsluiting
22:05 Sing-out
07:30 Ontbijt voor slaapgasten
09:15 Sing-in
09:30 Heropening en aanbidding
10:05 Waar staan we nu echt – Cors Visser
10:15 Echt zijn in je relatie met God – Ingrid Plantinga
10:40 Pauze
11:15 Workshopronde 1
12:30 Lunch
13:30 Workshopronde 2
14:45 Aanbidding
14:55 Terugblik en gebed
15:10 Sing-out
15:25 Naar huis..

De workshops worden in beide workshoprondes aangeboden:

1. Echt zijn in de prestatiemaatschappij – Ingrid Plantinga
2. Echt zijn in je relatie met jongeren – Christien de Ruyter
3. Echt zijn en leven met het kwaad – Tirza van Laar
4. Wat als jongeren echt zijn – Hanneke Visser
5. Echt zijn en het goed hebben met elkaar – Arjen Uil / Jenne Minnema

Verblijf

De hotelkamers zijn 2-persoons kamers met 2 losse bedden en voorzien van toilet en douche. Belangrijk is te weten dat je op een kamer wordt ingedeeld samen met iemand anders. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met opgegeven voorkeur en mensen die uit dezelfde plaats komen, maar niet in alle gevallen is het mogelijk om mensen bij elkaar op de kamer in te delen. Het kan dus zo zijn dat je op een kamer slaapt bij iemand die je (nog) niet kent. Bij de inschrijving kun je voorkeur opgeven met wie je een kamer wilt delen.

Inschrijven

Voor de komende editie is plek voor maximaal 200 deelnemers. Daarvan kunnen 100 mensen overnachten op de locatie. Wees er dus snel bij!

Iedereen dient zich persoonlijk in te schrijven. Je kunt je dus niet inschrijven als groep. Betaling kan wel per groep. Je kunt dit aangegeven in het aanmeldformulier. Zet dan de gegevens van de contactpersoon erbij. Na het inschrijven ontvang je automatisch een bevestigingsmail met daarop vermeld hoe je het verschuldigde bedrag dient over te maken.

De conferentie wordt georganiseerd samen met Stichting Jeugdleidersconferentie. De bedoeling is dat Kerkpunt de taken van Stichting JLC gaat overnemen. Door in zee te gaan met Kerkpunt is de toekomst voor de Jeugdleidersconferentie gewaarborgd en kan voor meer follow up worden gezorgd.

Meld je aan!