Er is momenteel van alles aan de hand in de samenleving dat grote impact heeft op de jeugd. Ze groeien op in een wereld die in brand staat. De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. Dat wordt gelukkig steeds vaker erkend. Ik zie jeugdwerkers die het lastig hebben. Jongeren lijken niet gemotiveerd. Het thema van de jeugdleidersconferentie is daarom ‘Be Real’. Het gaat over ‘echt-zijn’ in een tijd waarin geluk, presentatie en prestatie de norm lijken. Juist in zo’n tijd kan ‘zonde’ een bevrijdende boodschap zijn: falen, maar dan een laagje dieper. Dat geeft ruimte voor, genade, hoop en perspectief.

Be Real

Ben jij bereid jouw leven met God, met z’n ups en downs, te delen met jongeren? Laat jij je door God gebruiken om verschil te maken in hun leefwereld? Verlang jij ernaar om vanuit de relatie met God met jongeren op te trekken, kom dan naar de jeugdleidersconferentie. Je hoeft het niet alleen te doen. Ook jij bent leerling van Jezus. Op deze conferentie word je opgebouwd en krijg je handvaten mee om de relatie met God te versterken en om zijn liefde uit te dragen naar de jongeren met wie je optrekt.

Het thema van de conferentie 2023 was ‘Be Real’. Dit dus niet alleen naar aanleiding van de onder jongeren populaire app BeReal. Het is tijd om echt te zijn!

Echt opgroeien in een wereld die in brand staat

Evert Jan Ouweneel sprak op vrijdagavond over echt opgroeien in een wereld die in brand staat. In zijn bijdrage over crisis en karakter daagde en nodigde Evert Jan uit tot zeven profetische houdingen in een perfect storm: “De wereld staat in brand, er is een opeenstapeling van allerlei crisissen. Niemand heeft een goede oplossing. Maar in een wereld die steeds complexer wordt, is een positieve houding steeds makkelijker.”

Zeven profetische houdingen

Op de jeugdleidersconferentie van 2023 daagde Evert Jan Ouweneel de deelnemers uit tot zeven profetische houdingen in een wereld die in brand staat. Je kunt deze bijdrage hier terugkijken (vanaf 52:55):

  • #JLC24: Verlangen naar vrijheid?!

    In 2024 organiseren we opnieuw een jeugdleidersconferentie. Deze vindt plaats op 26 en 27 januari. Je kunt je nu aanmelden.

    Lees meer

Geschiedenis

De jeugdleidersconferentie werd in het verleden georganiseerd door Stichting Jeugdleidersconferentie (JLC). Ze trok jaarlijks zo’n 300 tot 400 mensen, met name jeugdleiders, jeugdouderlingen en predikanten uit de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken.

In 2023 organiseerden Stichting Jeugdleidersconferentie (JLC) en Kerkpunt gezamenlijk de conferentie voor jeugdleiders. Deze conferentie vond plaats op 10 en 11 februari 2023 met als thema ‘Be Real’. Vanaf 2024 neemt Kerkpunt de organisatie van de JLC over van JLC. Meer daarover lees je in onderstaande bericht.

  • Kerkpunt en Jeugdleidersconferentie bundelen krachten

    De Stichting Jeugdleidersconferentie en Kerkpunt organiseren gezamenlijk een nieuwe conferentie voor jeugdleiders.

    Lees meer