Je bent diaken. Gefeliciteerd! Want daarmee heb je een mooie taak gekregen. Als diaken mag je meewerken aan een essentieel onderdeel van kerk-zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien denk je daarom wel eens ‘help ik ben diaken!’. Vanuit Kerkpunt helpen we je graag op weg. Onderstaande suggesties zijn speciaal voor jou als diaken: cursussen, kant-en-klare vergaderopeningen en een organisatie waar je alles aan kunt vragen.

Cursussen voor (nieuwe) diakenen
Voor nieuwe diakenen biedt Kerkpunt inspirerende (online) trainingen aan. Ons trainingsaanbod vind je hier.

E-learning Yes ik ben diaken!

‘Yes! Ik ben diaken’ geeft je praktische handvatten om op jouw plek mee aan de slag te gaan. Deze eerste e-learning cursus geeft een goed beeld van een aantal diaconale basisprincipes en staat daarnaast stil bij de kern van je diaconale taak: je gemeente opbouwen in dienen, delen en doen.

E-learning bestellen

Bezinning en bemoediging diaconie
Het werk van diakenen is vaak praktisch. Maar de inspiratie ervan komt direct uit de Bijbel. En als diakenen bij elkaar komen, dan is dat een volop geestelijke aangelegenheid. De meeste diaconieën openen daarom hun vergadering met een moment van bezinning.  Dat werkt door in de bespreking van de verdere agenda. We hebben op deze website diverse kant-en-klare vergaderopeningen en daarnaast vind je op leren in de kerk elke maand ook een nieuwe opening.

Elke maand een nieuwe (gratis) opening voor vergaderingen in de kerk. Je vindt ze op lerenindekerk.nl.

Openingen leren in de kerk

Brochures ‘Yes! Ik ben diaken’
De brochures Yes! Ik ben diaken ondersteunen je als diaken bij je mooie taak. De brochures zijn goed te gebruiken als naslagwerk. Je kunt ze gratis downloaden of als prachtige fullcolour uitgave bestellen in onze webshop.

Yes! Ik ben diaken – deel 1

Als diaken mag je meewerken aan een essentieel onderdeel van kerk-zijn. Een geweldige kans om het evangelie handen en voeten te geven en zo een voorproefje van het Koninkrijk te zijn.

‘Yes! Ik ben diaken’ geeft je praktische handvatten om op jouw plek mee aan de slag te gaan. Deze eerste brochure geeft een goed beeld van een aantal diaconale basisprincipes en staat daarnaast stil bij de kern van je diaconale taak: je gemeente opbouwen in dienen, delen en doen.

Yes! Ik ben diaken – deel 2

Bij je werk als diaken komt er van alles op je pad. In deze brochure geven we je daarom diverse praktische handvatten.

In dit tweede deel lees je meer over diaconale thema’s zoals armoede, eenzaamheid, de WMO en vluchtelingen. We staan wat uitgebreider stil bij het geven van
financiële steun als diaconie. We sluiten af met drie hoofdstukken over samenwerken met de kerkenraad, met andere diaconieën en met de burgerlijke overheid.

Bidden en bijbellezen als diaken

Bijbellezen en bidden. We weten allemaal hoe belangrijk dat is. Maar sta je wel eens stil bij het belang ervan voor je werk als diaken? Hoe je als diaken in je persoonlijk leven, bij een diaconaal bezoek of op de diaconievergadering afhankelijk bent van bidden en bijbellezen?

Deze brochure geeft je praktische tips voor persoonlijk Bijbellezen en bidden. Daarnaast gaat het in op mogelijkheden voor Bijbellezen en bidden in je werk als diaken. Zo is je diaconale werk altijd in-gebed in gebed.

‘Ik heb net 'Yes! Ik ben diaken’ gedownload. Wat ziet dat er goed uit, zowel inhoudelijk als qua vormgeving. Heel compleet. Mijn complimenten.' Dr. Bert Roor, docent Missionaire en diaconale presentie, Christelijke Hogeschool Ede

Kerkpunt denkt graag me je mee
Kerkpunt heeft als belangrijkste taak de gemeenten binnen de GKV en NKG te ondersteunen. Dat betekent dat je met elke vraag bij ons terecht kunt. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag: 09.00-17.00 uur, via info@kerkpunt.nl of (038) 427 0480. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met Derk Jan Poel, adviseur diaconaat en integral mission.

Wil je meer weten?
Neem contact op met Derk Jan Poel

derkjan.poel@kerkpunt.nl 0683944555